torsdag 22. januar 2009

Her bor Irene og Ingrid

Vi bor som sagt i ”studentgjestehuset” som er et av 5 gjestehus på Haydom. Det varierer en god del hvor mange som bor på de forskjellige gjestehusene, men for øyeblikket er vi omtrent 30 stk til sammen. Alle måltidene spiser vi felles, i et eget hus med matsal og kjøkken, og det er veldig kjekt. Maten er ganske ensformig, det er mye kjøtt og ris. Kjøttet blir gjerne kokt og servert flere ganger, og 3 gangen det står på bordet er det som regel mørt og fint. Forrige dagen stod en ku og smilte utenfor huset vårt, og jammen meg fikk vi den til middag dagen etterpå. Kortreist mat :)
Matsalen (Foto:Irene)

”Studentgjestehuset” er todelt, med stue og 4 soverom i hver del. Hver halvdel har felles stue, og det er som regel her vi sitter utover kveldene. Det blir en del kortspill, backgammon og Ligretto(takk til speiderjentene for flott reisegave)! I "vår" halvdel bor vi 6 norske fysio-, sykepleie- og legestudenter. I nabohalvdelen bor det 4 nederlendere.
(1) Stue (2) Bursdagsbesøk for Kristin 26 år (3) Bakgården med klesvask vi vasker for hånd (4) Irene utenfor huset

Bak huset er det en bakgård og et tilbygg. I tilbygget er det vask, toalett, dusj og vaskerom. Vi har ”utedo” (vi må i hvert fall ut for å komme på do) men er heldig som har skikkelig porselendstoalett og ikke bare et hull i gulvet. Både dusj og do har god gjennomtrekk, og det er kjekt når alle i huset har afrikamage, men ikke like kjekt når det blåser og er ”kaldt” ute og man skal prøve å ta en varm dusj. Varmt vann i dusjen har vi så lenge vi har vann, vannet varmes nemlig opp av et varmeelement i dusjhodet (forrige dagen fikk Irene støt da hun dusjet). Fasilitetene er ikke akkurat fliselagt, det er kald, kjip betong på gulvet og råtne tredører. I dag har vaktmesteren vært på besøk og skiftet ut sisternen på toalettet for 4 gang på halvannen uke, men det lekker like gale som før… Man må altså ha gode sko på seg for å vasse til toalettet, og de fleste velger å dusje med slippers/crocks. Litt uvant til å begynne med, men etter å ha besøkt en del andre toaletter og sett folk vaske seg i en bøtte med solvarmet vann, begynner man å sette pris på denne luksusen man har.

(1) Toalett (2) Dusj

 Soverommene er helt greie, akkurat stort nok til Irene og meg. Sengene er ca 8o cm brede, 170 cm lange og har alt for tynne madrasser. Heldigvis er ikke jeg verken lang eller bred, så det går stort sett greit (det er verre for sykepleierstudenten Vegard som er 192 cm høy). Vi har massevis av skapplass, og vi har enda ikke sett noen edderkopper eller andre krypdyr i skapene. Om kvelden er ligger vi i hvert vårt myggtelt med hodelykt og leser litt bøker mens vi hører på duer, insekter og naboer småprate.

(1) Soverommet vårt (2) Klær og toalettsaker er pakket ut, og vi føler oss hjemme. (3) Irene tok med seg Kristian i kofferten (4) Her bor vi

1 kommentar:

Anonym sa...

Så kjekt at dere spiller ligretto:) Kjempe kjekt å følge med på opplevelsende deres i Afrika. Kos dere videre der nede i varmen:)