torsdag 23. oktober 2008

Assiciation of Norwegian Students Abroad


Jeg har forstått at det er ikke så dumt å være medlem av Assiciation of Norwegian Students Abroad, eller ANSA om du vil, dersom man skal studere i utlandet. Slik beskriver de seg selv: "ANSAs formål er å ivareta de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, samt å skape forståelse for den ressurs utenlandsstudentene representerer i kraft av sin internasjonale erfaring og kompetanse." I tillegg har de også en veldig grei forsikring som passer fint for meg som skal til Afrika ;) Forsikringen er en del dyrere enn vanlig reiseforsikring, men dekker omtrent alt en student kan ønske seg!

Et halvt års medlemsskap i ANSA, noe som er en forutsetning for å kunnne kjøpe ANSA Forsikring, koster 250 kroner. Dette er ikke en veldig stor investering, men i tillegg til alle disse andre "småtingene" man skal betale for i forbindelse med utenlandsopphold kunne det vært greit å slippe... En liten fugl plystret meg i øret om at vi fysiostudenter allerede er medlem i ANSA dersom vi er medlem i Norges Fysioterapeurforbund (NFF).

På ANSA sine sider står det så fint at: "Gjennom ANSAs avtale med NFF kan du være gratis medlem i den ene organisasjonen så lenge du er betalende medlem av den andre. Du velger selv hvilken organisasjon du ønsker å betale til." Dette er jo veldig greit for oss som allerede har betalt en symbolsk sum for flere års studentmedlemsskap i NFF. Det er bare å registrere seg som meldem i ANSA via deres "Bli Medlem" sider. Når man kommer til betaling velges alternativet å bli medlem via fysioterapeutene. Deretter må man taste inn medlemsnummer i NFF (som står på siste utgave av Fysioterapeuten) og så er det gjort. Enkelt og greit.

Ingen kommentarer: